Case: Bank Santander

Bank Santander implementeert portaal dat voldoet aan ITIL en Basel II

Bank Santander is de nummer één consumentenbank in de eurozone en behoort tot de leidende banken wereldwijd. Er werken maar liefst 131.000 medewerkers in 40 verschillende landen. Deze bank ging op zoek naar een portaal die aan ITIL kon voldoen en tevens een hoop processen kon automatiseren.

Uitdaging

Bank Santander zocht naar software om de regels van ITIL (IT Infrastructure Library) te implementeren in de processen rondom de IT-services van de organisatie. Het idee was om de specificaties van Basel II (alle interne procedures en systemen om het risico op verlies te berekenen) te behouden.

Oplossing

Om dit doel te behalen werd een portaal op gezet met Intrexx. Alle infrastructuurcomponenten van de bank worden op deze plek beheert. Het is nu eenvoudig mogelijk om hardware componenten te weergeven en te laten zien van welk IT-proces het component onderdeel is.

Het portaal berekent automatisch het standaard risico van een component en checkt of er een adequate back-up klaar staat. Zo wordt het risico op falen geminimaliseerd. Andere informatie over de IT-services, zoals support-, service-, verhuur- en leasecontracten, kunnen in het zelfde overzicht getoond worden.

Een infrastructuur met 45 IT-services en ongeveer 1000 hardware componenten van verschillende merken, zoals I-series, Z-series, HP-UX, Novell, Windows en Citrix, kan nu beheert worden in één omgeving. De automatismen uit het portaal helpen ook nog eens om te voldoen aan de SOX-eisen (Sarbanes-Oxley Act of 2002).

Resultaten

  • Vereenvoudiging van de workflows
  • Naleving van specifieke wetten
  • Vereenvoudiging van de jaarverslagen
  • Efficiëntere administratie van processen, risico’s en verantwoordelijkheden.
  • Wereldwijde implementatie van meertalige documentatie
GRATIS WEBINAR

De Digitale Werkomgeving in 7 stappen

Via het 7-stapsmodel geeft Bastiaan Brefeld u in een gratis webinar handvatten voor het creëren van de Digitale Werkomgeving voor uw organisatie.
AANMELDEN