Case: Montana

MONTANA brengt industrie 4.0 naar de poedersneeuw

MONTANA omarmt industrie 4.0 om te voorzien in nieuwe cloud services. Dit stelt de klanten van MONTANA in staat om zicht te houden op hun geïmplementeerde machines en tools.

Het skiseizoen zit er bijna op. Met dank aan moderne software, kan het slijpen van ski’s gedaan worden via een smartphone. Dat is in ieder geval mogelijk met de bestuurders van de slijprobots van MONTANA. Met de MONTANA Digital World houden zij al hun tools in de gaten en hebben zij zicht op de onderhoudcycli.

Voor de industrie, de skiservice en ook voor jou
Elke operator met een up-to-date slijprobot van de serie Saphir PRO en de Blue Pearl kan gebruik maken van de MONTANA Digital World. Dit platform biedt in één beeld inzicht in de huidige werklast en beschikbaarheid van de machines. Het platform is gebaseerd op Intrexx.

De werklastgeschiedenis van de laatste dagen, maanden en Jaren wordt statistisch bijgehouden. Aankomende serviceafspraken worden netjes opgesomd. Bovendien, operators worden voorzien van informatie over de staat van de te verbruiken materialen. Met deze informatie kunnen zij bijvoorbeeld zien hoe lang een slijpsteen nog mee gaat.

Operators hebben eenvoudig toegang tot de informatie van MONTANA Digital World via hun smartphone en dus op iedere plek op aarde. De MONTANA servicetechnici hebben toegang tot de meest up-to-date machinestatus. Dit stelt hen in staat om preventief onderhoud toe te passen. Hiermee voorkomt MONTANA downtime: skiserviceaanbieders en verhuren kunnen daardoor bouwen op hun meest belangrijke investering.

Wie het meest profiteert van de digitalisatie? De klant.
Elke slijprobot is geïntegreerd in de MONTANA Digital World via een beveiligde interface. Het cloudplatform ontvangt alle relevante informatie dus bijna real-time.

De software achter dit platform voorziet in een verscheidenheid aan functionaliteiten. Van een beveiligde login tot real-time visualisatie van de machinedata in de cloud cockpit.
MONTANA richt zich continu op digitalisatie. Het innovatieteam achter de MONTANA ski/board servicemachines creëert op deze manier fantastische praktische voordelen voor hun klanten.

Resultaten

  • Centraal platform voor inzicht
  • Real-time dashboards
  • Monitoring zorgt voor preventief onderhoud
  • Down-time wordt beperkt tot minimum
GRATIS WEBINAR

De Digitale Werkomgeving in 7 stappen

Via het 7-stapsmodel geeft Bastiaan Brefeld u in een gratis webinar handvatten voor het creëren van de Digitale Werkomgeving voor uw organisatie.
AANMELDEN