Case: TUI

TUI brengt alle informatie samen op één plek

TUI heeft als reismerk veel aandacht voor haar servicegerichtheid. Binnen deze servicegerichtheid speelt het call center een grote rol. De helpdesk voor reisorganisaties gecombineerd met een uitgebreid vlieg database management systeem is waar TUI in uitblinkt. Binnen de call centers werken ruim 100 medewerkers. Zij hadden een oplossing nodig de die samenwerking tussen locaties mogelijk zou maken.

Uitdaging

Sinds 2002 is TUI een zoektocht gestart naar een portaaloplossing die zou voldoen aan de eisen om de communicatie tussen vestigingen te verbeteren. Hierbij diende de verschillende locaties gemakkelijk en snel informatie uit te wisselen uit allerlei complexe databases. Daarnaast was het centraal en transparant reserveren van ruimtes voor meetings ook één van de eisen bij de zoektocht naar een portaal.

Oplossing

TUI koos voor Intrexx omdat de software voorziet in het snel en eenvoudig creëren van eigen applicaties, waarbij de software ook nog eens platform onafhankelijk is. Binnen de Digitale Werkplek van TUI komt bovendien een hoop informatie op een heldere manier samen. Te denken valt aan informatie over verschillende vluchten. Maar ook de contracten die gesloten zijn met de verschillende luchtvaartmaatschappijen spelen een grote rol. Deze contracten worden netjes in het CRM gevoegd, waardoor medewerkers niet eindeloos hoeven te zoeken door allerlei systemen. Daarnaast biedt de software allerlei rapportageoverzichten in dashboardvorm.

Zelfs de wens om ruimtes transparant te kunnen reserveren is vervuld en mogelijk binnen het portaal. Slechts met één muisklik boekt een medewerker een beschikbare ruimte. Een duidelijk overzicht van alle geboekte ruimtes is eenvoudig terug te zien in de kalender van het portaal.

Het portaal is zeer snel geaccepteerd onder de medewerkers. Een van de redenen is dat het navigeren door het systeem, voelt als surfen op het internet. Het is intuïtief. Bovendien hebben alle medewerkers nu op elke denkbare locaties toegang tot de informatie die zij nodig hebben. Het portaal biedt alle ruimte voor doorontwikkeling, iets waar TUI ook mee bezig gaat. Dankzij de plug-and-play mogelijkheid gaat TUI zelf aan de slag met applicaties waarmee zij de interne communicatie verder kunnen verbeteren.

Resultaten

  • Centraal platform voor informatie voor alle medewerkers
  • Uitgebreid klant management systeem
  • Bewerkbare rapportages
  • Intuïtief in gebruik
  • Budgetminded oplossing
GRATIS WEBINAR

De Digitale Werkomgeving in 7 stappen

Via het 7-stapsmodel geeft Bastiaan Brefeld u in een gratis webinar handvatten voor het creëren van de Digitale Werkomgeving voor uw organisatie.
AANMELDEN